Dagelijkse gevormde porseleinproducten: de methode en kenmerken van de methode voor het comprimeren van vormen in de vormmethode

De methode en kenmerken van de rotatiemolding

De rotatiemolken staat algemeen bekend als de blanco, ook bekend als de plaatmesgieten. Deze vormmethode is om roterende gipsvormen en modelmessen te vormen om ruw leeg te vormen. Tijdens de operatie wordt de modder die wordt beoefend door de vacuümmoddertrainingsmachine tot een modderbal gemaakt en wordt deze in de gipsvorm gestopt, dan worden gipsvormen gemaakt in de roterende schimmelstoel, en dan wordt het mes langzaam naar beneden gedrukt. Met de rotatie van het model wordt de modder gedwongen zich te ontvouwen op het werkoppervlak van het gipsmodel. De overtollige modder wordt langs de vorm gelost door de vorm van een snijder. Daarom vormen de vorm van de mesmond en de vorm van het modelwerkoppervlak de vorm van het binnen- en buitenoppervlak van de lege delen. De opening tussen het werkoppervlak van het model en de mesmond is gevuld door de modder om de dikte te vormen van de lege delen.

De rotatie -vorming is verdeeld in interne en externe rotatie. De gipsvorm die in de binnenrotatie wordt gebruikt, is concaaf en de vorm van de binnenwand is de vorm van het lege lichaam, en de vorm van de rand van de mesmond is de oppervlaktevorm van het lege lichaam. Dit soort rotatiemethode staat ook bekend als YIN -modelvorming. De gipsvorm die wordt gebruikt door de buitenste rotatie, het binnenoppervlak van de blanco hangt af van de uitstekende vorm van het model en het buitenoppervlak van het lege lichaam wordt uit het mes geperst. Deze rotatiemethode, ook bekend als Yang -model. Volgens de kenmerken van porselein moeten de waren zoals kommen, bekers en soepen worden gebruikt om yin -gemaakte spaties te gebruiken. De plaat platte gebruiksvoorwerpen worden over het algemeen overgenomen door jang -schimmels, maar er zijn ook interne rotatievorming.

Het voordeel van roterend gieten is dat de apparatuur de apparatuur is, die sterk is en uit grote of diepe producten kan worden gedrukt. Omdat de positieve druk van het modelmes tot de modder echter klein is, is het vormvocht van de modder hoog, dus de structuur van het lichaam is niet uniform, wat resulteert in een slechte dichtheid en de vervormingssnelheid van het product is hoger dan hoger dan die van rollen.