Teh Fuzhou Jasmine yang sahih

Maklumat China: Hari Sebelum Semalam, versi akhbar A15 “Laojunmei Teh Jasmine memasuki RVs harian” melaporkan “Fuzhou Jasmine Master of Tea Tradisi Untuk merasainya untuk pelawat secara peribadi menerima banyak respons pembaca.

Semalam, di tapak pameran Persekutuan RV Home, ramai orang datang ke pameran di pameran itu dan datang ke pameran teh Jasmine di Fuzhou untuk merasai secawan teh melati.

Teh Fuzhou Jasmine yang sahih

Tidak ada jam Jasmine Love Fuzhou Jasmine Tea

membeli teh selama tiga hari berturut -turut

tidak ada melati di dalamnya [ 123]
Saya pergi ke pameran perabot rumah RV dan berjalan -jalan, letih untuk minum secawan teh. Ia adalah pilihan yang sangat baik untuk menghilangkan dahaga dan memanaskan badan.

Apabila penonton tahu bahawa teh wangi dan manis ini adalah teh Fuzhou Jasmine, dia kagum: “Kenapa kamu tidak minum teh melati sedemikian sebelum ini?”

Fuzhou Jasmine menurut Orang yang relevan yang bertanggungjawab terhadap Perikatan Industri Teh, sukar untuk membeli teh Fuzhou Jasmine yang sahih di pasaran. Kebanyakan mereka dipotong bahan -bahan, atau teh melati yang dibuat di tempat lain. Bersama -sama, menjual sebagai teh melati.
“Malah, tidak ada melati dalam teh Fuzhou Jasmine yang sahih.” Orang yang bertanggungjawab mengatakan bahawa teh melati adalah teh yang diperbuat daripada teh dari aroma melati. Ramai orang merawat teh melati sebagai teh rendah kerana mereka tidak menyentuh teh melati yang sahih.

Master Weng Fushui memperkenalkan bahawa dia merasakan bahawa teh Fuzhou Jasmine benar -benar baik, jadi dia komited untuk penyelidikan di kawasan ini. Beliau juga berharap melalui akhbar ini, pembaca secara objektif memahami teh Fuzhou Jasmine lagi, “Ia bukan barangan yang rendah.”

Cinta Fuzhou Jasmine Tea

datang untuk membeli teh selama tiga berturut -turut Hari

Dalam “Pertandingan Master dan Teh 2010 Fuzhou Jasmine Teh Tradisional Craftsmanship dan Teh King”, Weng Fushui, Fujian Minrui Tea Industri, memenangi gelaran Master dan Warisan Warisan. 4 Anugerah Emas.

Ramai pembaca datang ke sini, “Saya tidak mengharapkan Guru menjadi begitu muda.” Beberapa pembaca mengatakan bahawa tidak ada rak. “Kami juga menerima hadiah dari cawan teh dan teh.” Kata pasangan.

Kemudian, Weng Fushui terus menerima tiga orang yang berturut -turut. 7 窨 “Lama”JUNMEI “Jasmine White Hair Monkey.

Seorang wanita 40 tahun dengan aksen Fuzhou menjadikan Weng Flower yang paling mengagumkan.” Saya membelinya sehari sebelum semalam, saya membelinya semalam, dan saya membelinya hari ini . “Weng Fushui memberitahu pemberita semalam bahawa wanita itu memakai mantel biru dan membeli kaleng 1,600 yuan setiap kali” Old Junmei “8 窨 Pearl King.

Wanita itu selepas minum teh, dia berkata,” Rasa gula sangat kuat, jadi direndam lebih daripada sepuluh kali, dan rumah itu penuh dengan aroma. “Melihat pengguna yang setia itu, Weng Fushui memberinya 10 % dari tempat kejadian.

Teh Jasmine Authentic

Kos sekurang -kurangnya 100 yuan per catty

” Ada 2030 pound teh Fuzhou Jasmine? “Pada pukul 9 pagi, seorang lelaki tua Fuzhou, kira -kira 50 tahun, membelikannya dengan teh Fuzhou Jasmine sebaik sahaja dia melihat Weng Fushui.

Orang tua itu mengetahui bahawa sekarang Fuzhou Jasmine Tea sekurang Pound, dan kemudian dia akan menjadi sekurang -kurangnya 100 yuan, saya bertanya: “Teh Fuzhou Jasmine hanya 9 yuan dan 1 paun sebelum. Mengapa saya tidak boleh membeli 1 catties dan dua puluh yuan sekarang? “Akhirnya, lelaki tua Fuzhou pergi tanpa kembali.

Weng Fushui menemui lebih daripada sekali.

Weng Fushui memperkenalkan bahawa teh Jasmine Fuzhou tradisional harus 4 窨 1 1 Piawaian di atas, terdapat 6,000 tunas pucuk setiap catty per catty teh. Ia dilengkapi dengan 2.5 kg Fuzhou penanaman tempatan penanaman Jasmine dan 窨 pada tahun 2010 ia juga berharga 40-50 yuan, dan pada masa yang sama, kos buruh , cukai, dll.

Orang yang berkaitan yang bertanggungjawab terhadap Perikatan Industri Teh Fuzhou Jasmine selanjutnya menganalisis bahawa terdapat kelembapan tertentu apabila bilet teh dikumpulkan. Pada masa yang sama, ia terus memproses pembentukan serbuk berpecah teh untuk ayak. Ini adalah faktor peningkatan kos teh melati di Fuzhou, jadi teh Fuzhou Jasmine yang sahih di pasaran tidak hanya dua puluh atau tiga pound.

Tieguanyin boleh membuat teh melati
Jasmine Tea sesuai untuk diminum

semalam, di tapak rumah RV, ramai orang selepas melihat ” Laojunmei “Jasmine Tieguanyin, saya terkejut.” Tieguanyin juga boleh membuat teh melati? Ramai orang mengeluarkan soalan -soalan seperti itu.

Weng Fushui berkata bukan sahaja tieguanyin boleh membuat teh melati, tetapi juga banyak teh juga boleh dijadikan teh melati, seperti teh hitam
,
teh hijau. Pada tahun 1980 -an, mereka yang menduduki pasar utara pada dasarnya adalah teh melati. Pada masa itu, teh melati juga merupakan harga tertinggi teh. Banyak daun teh tidak bernoda dengan melati. Teh mesti diangkut ke Fuzhou Pertama dan dijadikan teh melati. Walaupun pada masa itu, Longjing Tasik Barat yang sangat terkenal dan
Huangshan Maofeng diangkut ke Fuzhou dan dibuat menjadi teh melati.
23] Sebab mengapa anda perlu membangunkan pelbagai teh dan melati, Weng Fushui diperkenalkan, ini adalah untuk memenuhi rasa orang yang berbeza, mengumpul kedua -duanya, dan membuat teh menyegarkan.Kerana pelbagai citarasa teh dan sifat teh berbeza, jadi anda boleh meminumnya lebih awal, tengah, dan lewat.
Weng Fushui mencadangkan bahawa apabila anda lebih tua pada waktu malam, minum teh hitam melati, dan minum teh Fuzhou Jasmine yang sahih pada waktu pagi.

All Rights Reserved 2021.