Produse zilnice de porțelan formate: metoda și caracteristicile metodei de comprimare a modelării în metoda de modelare

Metoda și caracteristicile modelării de rotație

Turnarea de rotație este cunoscută în mod obișnuit ca semifabricat, cunoscută și sub denumirea de modelarea cuțitului cu plăci. Această metodă de modelare este de a forma matrițe rotative de gips și cuțite model pentru a forma gol dur. În timpul operației, noroiul care este practicat de mașina de antrenament cu nămol în vid este transformat într -o bilă de noroi și îl pune în matrița de tencuială, apoi matrițele de ipsos sunt fabricate în scaunul rotativ al matriței, apoi cuțitul este apăsat încet în jos. Odată cu rotația modelului, noroiul este obligat să se desfășoare pe suprafața de lucru a modelului de gips. Excesul de noroi este descărcat de -a lungul matriței prin forma unui tăietor. Prin urmare, forma gurii cuțitului și forma suprafeței modelului de lucru constituie forma suprafeței interioare și exterioare a părților goale. Decalajul dintre suprafața de lucru a modelului și gura cuțitului este umplută de noroi pentru a forma grosimea a părților goale.

Turnarea de rotație este împărțită în rotație internă și externă. Mucegaiul de gips folosit în rotația interioară este concavă, iar forma peretelui interior este forma corpului gol, iar forma marginii gurii cuțitului este forma suprafeței corpului gol. Acest tip de metodă de rotație este cunoscut și sub denumirea de modelare a modelului yin. Mucegaiul de gips folosit de rotația exterioară, suprafața interioară a semifabricatului depinde de forma proeminentă a modelului, iar suprafața exterioară a corpului semifabricat este presată din cuțit. Această metodă de rotație, cunoscută și sub denumirea de model Yang. Conform caracteristicilor porțelanului, produsele, cum ar fi bolurile, căni și supele ar trebui să fie utilizate pentru a utiliza semifabricate de yin. Ustensilele plate cu placa sunt adoptate în general de semifabricate de mucegai Yang, dar există și formarea rotației interne.

Avantajul modelării rotative este că echipamentul este echipamentul, care este puternic și poate fi presat din produse mari sau profunde. Cu toate acestea, deoarece presiunea pozitivă a cuțitului modelului către noroi este mică, umiditatea de modelare a noroiului este ridicată, astfel încât structura corpului nu este uniformă, ceea ce duce la o densitate slabă, iar rata de deformare a produsului este mai mare decât cea a rulării.