Defecte ceramice: 6 Analiză comună de defecte și soluții pentru modelarea rulării

1. Capul lipicios

Motivul principal este că plasticitatea noroiului este prea puternică sau prea multă apă; presiunea mai mică este prea lentă. Colțul înclinat al capului este prea mare și este, de asemenea, ușor să provocați noroi rulant.

Soluție:

(1) Reduceți plasticitatea sau apa noroiului.

(2) Utilizați o cârpă fină de nisip pentru a roti ceasul de cap și dur.

(3) Reduceți unghiul de înclinare al rolei și reduceți viteza rolei și reglați camera.

(4) Dacă este un cap de role fierbinte, firul de rezistență din role poate fi reglat corespunzător, iar marginea densă medie și metoda de subțiere poate fi aranjată.

2. Cracarea corpului

Se datorează mai ales faptului că plasticitatea noroiului este prea slabă, prea mult sau inegală; evaporarea este prea rapidă, determinând creșterea stresului intern al corpului . În plus, temperatura de uscare este prea mare și este ușor de determinat ca organismul să se crape.

Soluție:

(1) Îmbunătățiți plasticitatea noroiului sau îmbunătățiți umiditatea noroiului.

(2) Reduce în mod corespunzător temperatura capului de role.

(3) Reglați distanța de întoarcere a rolei pentru a face centrul corpului gol.

(4) Îmbunătățirea performanței de absorbție a apei modelului de tencuială, controlează strict apa matriței de ipsos între 5 u0026 mdash; 10%.

3. Coada de pește

Proiectarea curbei a camei este în principal nerezonabilă, iar viteza de a ridica corpul este prea rapidă. De asemenea, rola de rolă, modelul și modulul scaunului matriței sau al rulmentului poate provoca, de asemenea, acest defect.

Soluție:

(1) Reglați în mod corespunzător curba camei pentru a face rola să se ridice corect de corp.

(2) Cadrul capului de rulare este fixat.

(3) Reglați viteza fusului sau a rolei.

(4) Faceți o poziție și rulmenți ale modulului.

4. Floarea cuțitului

În principal, suprafața neuniformă a camelor, rulmentul scaunului de matriță, rulmenții capului rulant și suporturi de role;

Soluție:

(1) Plat suprafața camei și ștergeți lumina.

(2) Fixează rola și rola.

(3) Modelul ar trebui să fie în conformitate cu scaunul de matriță, nu prea liber. Nu folosiți modelul scaunului de matriță.

5. Partea inferioară a fundului este convexă

Este în principal un design necorespunzător al rolei, iar unghiul nu este potrivit; De exemplu, centrul rolei este prea mult sau centrul corpului gol este prea mult, sau apa de noroi este prea mică,De asemenea, este ușor să provocați partea inferioară a corpului.

Soluție:

(1) a reparat corespunzător conul ascuțit al capului de rulare.

(2) Reglați corect distanța dintre vârful vârfului rolei și centrul corpului sau reglați în mod corespunzător viteza rolei.

(3) Crește corect umezeala noroiului.

. Centrul capului este prea mare, iar contactul cu duritatea este prea acerb atunci când capul este apăsat în jos.Noile matrițe de gips sunt susceptibile de a provoca astfel de defecte.

Soluție:

(1) Controlează strict apa și temperatura modelului.

(2) Este potrivit pentru a crește umiditatea noroiului. Nu puneți tortul de noroi prea devreme.

(3) Reglați în mod corespunzător viteza și presiunea vitezei și presiunii în jos, reduceți temperatura părții centrale a rolei.

(4) Suprafața de lucru a noii matrițe de gips trebuie îndepărtată.Dacă modelul este foarte uscat, trebuie să folosiți un stilou pentru a șterge apa.