Bagaimana untuk menilai ketebalan lumpur periuk pasir ungu?

Zisha mineral ditambang dari lombong bawah tanah lebih daripada 100 meter dalam. Sama ada lumpur ungu, lumpur merah, lumpur hijau, ia dipanggil u0026 ldquo; selepas satu siri u0026 ldquo; u0026 rdquo; sebelum ia boleh menjadi u0026 ldquo;

Ambil klasifikasi di lombong. Angin dan hujan, matahari dan matahari, matahari dan malam, selama beberapa bulan atau bahkan tahun, sehingga tubuh lombong secara beransur -ansur terurai, ia Hanya digerakkan melalui pelet berbutir longgar selepas menjadi zarah kecil. Keluarkan pelbagai bahan: dipilih, keluarkan beberapa kekotoran seperti besi, batu kapur, dan basalt. Ambil tamparan dengan magnet besar dan pesawat ulang -alik di lumpur untuk menghisap kekotoran yang mengandungi besi di dalam lumpur.

Mineral Crushing: Gunakan batu untuk mengisar ke dalam serbuk halus, dan zarah -zarah yang diperbuat daripada pengisaran batu adalah dekat dengan bentuk bulat. Selepas periuk dibuat, kebolehkerjaan periuk akan menjadi lebih baik. Sieve Serbuk: Penapis dengan spesifikasi Sieves yang berbeza mengikut bilangan keperluan mesh.

Tambah pencampuran air: tambah air dalam silinder besar di bahagian bawah bulat, rendam lumpur pasir ungu, dan air dengan air hujan. Jika air paip dan lumpur digunakan, semasa proses menembak, komposisi ejen pembersihan air di Air akan dengan air dengan air. Volatiliti membentuk analisis garam pada permukaan kosong, menjadikan pelengkap produk siap. Penapisan ke dalam lumpur: Penapisan buatan tangan adalah untuk mencampur serbuk kering dengan air, menggunakan tukul alu kayu buatan atau menghancurkan dengan batu, membukanya dengan senjata tajam, bahagiannya berkilat, dan setiap bahagian organisasi lumpur boleh seragam dan lembap. Batu lumpur basah: Ketulan buatan tangan kebanyakannya segi empat tepat lebih daripada 1 kaki. Chen Rotten Fermentation: Letakkan blok lumpur basah di bahagian basah bilik bawah tanah atau di tangki tangki.

Gu Jingzhou mula cuba membuat periuk pasir ungu dengan Huanglongshan No. 4 dengan baik. Gunakan lumpur bijih asal Huanglongshan untuk membuat periuk. Lumpur bijih asal kelihatan tidak begitu berwarna. Walau bagaimanapun, kerana bijih mentah mengandungi kerikil dan teh semulajadi telah direndam untuk masa yang lama, warna teh akan dipancarkan melalui kerikil, yang menjadikannya warna periuk pasir ungu lebih lembut, dan juga sejenis jed. Ia merasakan bahawa ini adalah lumpur yang terbaik. Lumpur bijih asal jauh lebih baik daripada lumpur biasa.

Sama ada tekstur pasir di permukaan periuk pasir ungu adalah halus. Ia bergantung pada bilangan meson lumpur pasir ungu. Semakin besar mesemid, tekstur yang lebih tipis, semakin kecil utusan, dan lebih tebal. Sesetengah orang mengatakan bahawa tekstur pasir yang halus kelihatan halus dan cantik, dan sesetengah orang mengatakan bahawa pasir kasar kecil, kecantikan kasar, dan berasa lebih baik.

Untuk memahami lumpur pasir ungu, anda mesti mempunyai konsep asas untuk u0026 ldquo; item u0026 rdquo; Selepas mineral pasir ungu digerakkan ke dalam serbuk, ia mesti disaring. Skrin skrin skrin adalah besar, dan serbuk selepas penapis tebal, mata jaring skrin kecil, dan serbuk selepas penapis nipis. Terdapat meson kecil, mata mesh besar, saiz zarah tebal, mesh besar, mata mesh kecil, saiz zarah halus.

periuk lumpur -buatan kira -kira 60 mesh, permukaan periuk adalah halus dan berpasir, dan gloss selepas merendam juga baik. Kadar penyerapan air adalah kira -kira 3%~ 5%. , Chi tali leher dan kristal bahan lain dan fasa kaca yang kurang, mempunyai kekuatan seismik, bernafas dan fizikal yang lebih baik, boleh menjadi sejuk dan panas, bernafas dan tidak dapat ditembusiReaksi kimia berlaku dan hanya tindak balas fizikal metable berlaku.Lumpur yang disediakan dengan tangan kini kira -kira 60 mesh, dan lumpur yang disediakan oleh penyediaan mekanikal adalah 100 ~ 120 mesh.

Tambah air dan pemukulan stagnan, dan juga perlu u0026 ldquo; ambil vakum u0026 rdquo;, tujuannya adalah untuk meningkatkan ketumpatan lumpur, memampatkan jurang antara ladu dan zarah kecil di dalam lumpur.